promo-banner

In 2011 verscheen een nieuwe versie van de norm ISO 7010 met als titel: "Grafische symbolen - Veiligheidskleuren en –tekens"en bevat veiligheidspictogrammen voor preventie van ongevallen, brandbestrijding, het signaleren van gezondheidsrisico's en evacuatie. In juli 2012 werd deze goedgekeurd als Europese norm.

De ISO 7010:2011 is opgebouwd in de lijn van de conventies genoemd in ISO-norm 3864 met als titel "Veiligheidskleuren en veiligheidstekens - Deel 1: Ontwerpbeginselen voor veiligheidstekens in werkplaatsen en openbare ruimten" 

De norm werd in België lang genegeerd omdat de Belgische wetgeving zich al sedert 1997 op het KB Veiligheids- en gezondheidssignalering hanteert voor de keuze van veiligheidspictogrammen (KB van 17 juni 1997, Codex, titel III, hfst. 1 - een omzetting van de Europese richtlijn 92/58 van 24 juni 1992 betreffende de minimumvoorschriften voor de veiligheids- en/of gezondheidssignalering op het werk). Hierin worden een eigen set pictogrammen vooropgesteld, al worden dezelfde principes gehanteerd.

De wijzigingen die moeten gebeuren, zijn dan ook kleinschalig en eerder esthetisch van aard, en de reeks werd onlangs via een amendement (amendement 8) uitgebreid. Hierbij een overzicht van de verschillende nieuwe symbolen welke in 2017 werden toegevoegd aan de  geldende norm.

Het is raadzaam om de internationale ISO 7010-norm na te leven telkens een nieuwe site in gebruik wordt genomen of wanneer oude en vervaagde veiligheidspictogrammen worden vervangen.

Neem contact op met onze professionals wanneer u vragen heeft over het vernieuwen van uw signalisatie.

 

10-nieuwe-veiligheidspictogrammen-iso-7010-amendement-8

 


Meer info

Voor al uw vragen

Vul het formulier in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk

Dringende vragen ?

Of wenst u een afspraak ? Bel ons op
+32(0)56296298

Brandpreventie-dossier.be

Steeds tot uw dienst

info@brandpreventie-dossier.be